Musaka bulgāru gaumē. Lielisks vasaras ēdiens!

02-06-2018

musaka


100 gramos – tikai 134 kalorijas!

Sastāvdaļas
3 vidēja lieluma baklažāni
3 kartupeļi
2 paprikas
4 tomāti
2-3 daiviņas ķiploka
Olīveļļa cepšanai
50 g siera
2 olas
Sāls

musaka1

Pagatavošana
Baklažānus nomazgā, nogriež kātiņu, sagriež aplīšos un apcep olīveļļā. Saliek kaudzītē. Apcept nevajag spēcīgi, lai tie ir ar garoziņu, bet mīksti.

Paralēli novāra kartupeļus ar visu mizu līdz pilnīgai gatavībai.

Kartupeļus nomizo un sagriež plānos aplīšos.

Papriku notīra, izņemot serdi, un sagriež aplīšos. Labāk izvēlēties sarkano – tā izskatīsies košāk. Papriku izvēlas vidēja lieluma, lai iederētos kopējā kompozīcijā.

Tomātus arī sagriež aplīšos.

Kad visi dārzeņi gatavi, sāk salikt musaku. Tam vislabāk derēs apaļa forma, tajā musaka skaistāk izskatīsies. Ņem kartupeļa gabaliņu un blakus liek kartupeļa šķēlīti…

Pēc tam liek tomātu un paprikas aplīti. Ja paprika vai tomāts ir pārāk lieli, tos sagriež uz pusēm Galvenais, visu salikt blīvi.

Kad iekšējais aplis aizpildīts, ķeras pie musakas iekšējā apļa, līdz visi dārzeņi sakārtoti.

Musaku pārkaisa ar sāli, apbārsta ar ķiploka gabaliņiem.

Pievieno nedaudz olīveļļas – pietiks ar vienu ēdamkaroti.

Pārlej ar sakultām olām, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Liek cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā, cep 30-40 minūtes.

Avots: Fithacker