Griķu putraimi ir neaizstājams palīgs tiem, kas vēlas slaidumu augumu un labu veselību. Izdrukā šīs receptes, piespraud pie sienas un gatavo ar prieku!
1. Griķu biezputra ar sēnēm
100 g – 69 kalorijas
Sastāvdaļas
1 tase griķu
2 tases ūdens
400 g šampinjonu
1 sīpols
1 pušķītis pētersīļu
Olīveļļa, sāls
Pagatavošana
1. Sagatavo sastāvdaļas.
2. Novāra griķus. Attiecība 2 tases ūdens un 1 tase putraimu vienmēr ir nevainojama. Verdošā sālsūdenī ieber griķus un samazina uguni līdz minimālai. Svarīgi: ūdenī iebērtos griķus NEMAISA līdz vārīšanās beigām.
3. Vāra, kamēr ūdens pilnībā iztvaikojis. Pārbaudīt, cik ūdens iztvaikojis, var ar nazi: nedaudz atbīdot biezputru,
paskaties katliņa apakšā. Ja ūdens ir pilnībā iztvaikojis, izslēdz uguni un uzliek gatavajai putrai vāku.
4. Kamēr biezputra vārās, sagriež sēnes un sīpolus.
5. Apcep sīpolus nelielā eļļas daudzumā (vislabāk olīveļļā), kamēr sīpoli kļūst viegli zeltaini.
6. Pievieno sēnes un turpina cept aptuveni 5–7 minūtes.
7. Sīki sagriež pētersīļus.
8. Griķiem pievieno sēnes un pētersīļus, visu rūpīgi samaisa.