Vasaras ēdienu karalis neapšaubāmi ir šašliks jeb uz uguns cepta gaļa, pagatavota dažādās marinādēs.
Lai gan šķietami vienkāršs ēdiens, ir daudz dažādu nianšu: sākot ar gaļas izvēli līdz visinteresantākās marinādes pagatavošanai. Bet pat visā lielajā recepšu klāstā šašliks ar kivi pelnījis īpašu uzmanību.
CITAS LABAS ŠAŠLIKA RECEPTES:
VISTAS ŠAŠLIKS AR ANANASIEM
Kā pagatavot šašliku kivi marinādē?
Vajadzīgs 1 kg cūkgaļas – kakla karbonāde, bet derēs arī šķiņķis. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež atbilstoša lieluma gabaliņos – aptuveni 5×5 cm. Katru gabaliņu rūpīgi ierīvē ar sāli un pipariem.
Notīra 4-5 sīpolus, daļu sagriež gredzenos, daļu – nedaudz sīkāk, lai varētu saspiest un izspiest nedaudz sulas, ko pievienot marinādei.
1 kivi nomizo un sasmalcina. Apvieno ar pārējām sastāvdaļām un atstāj marinēties uz 1 stundu. Ja gaļa ir sīkstāka, piemēram, liellopa gaļa, marinē 4 stundas.
Pēdējais posms – pati cepšana. Cep uz oglēm līdz gatavībai, ja vēlas, beigās var nedaudz pārkaisīt ar zaļumiem.
Labu apetīti!