Tefteļi kārtainajā mīklā. + Vēl piecas tefteļu receptes!

18-11-2020

tefteli

Sastāvdaļas

200 g kārtainās mīklas

200 g maltas liellopa gaļas

200 g maltas cūkgaļas

5 g olas

2 sīpoli

1 olas dzeltenums

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

1. Samaļ gaļu, pēc tam 4 cieti vārītas olas un sīpolus.

2.Iesit masā jēlu olu, pievieno sāli un piparus, sīki sagrieztus zaļumus, Rūpīgi izmīca.

3. Kārtaino mīklu izrullē un sagriež ļoti plānās, garās strēmelītēs.

4. No maltās gaļas ar mitrām rokām izveido neliels teftelīšus. Aptin tos ar mīklas sloksnītēm, kā kamoliņus ar diegu.

5. Pārliek ar mīklu aptītās gaļas bumbiņas uz pannas, kas izklātas ar pergament. Ar otu pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.

6. Liek līdz 210 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25-30 minūtes.

Var pasniegt tikko pagatavotu un karstus, bet gardi tie būs arī auksti, Klāt var pasniegt svaigus vai marinētus dārzeņus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Tefteļi zviedru gaumē

Tefteļi ar sieru tomātu mērcē. Sākam PU recepšu sēriju!

Vistas filejas teftelīši tomātu mērcē. Superdiētiski!

Tītara teftelīši ar kabaci. Pusdienas bez smaguma sajūtas!

Plovs, salāti, tefteļi. Piecas receptes, lai superprodukts griķi nekad neapniktu!