Biezpiena diēta veselīgai tievēšanai. Trīs veidi

06-01-2018

biezpiena_dieta


Biezpiens ar nelielu tauku saturs ir viens no dietoloģijas superproduktiem. To bieži iesaka arī cukura diabēta, aterosklerozes, aknu slimību un žultspūšļa saslimšanu gadījumos. Biezpiens ir arī dažādu diētu galvenais ēdiens, un dažas no tām ieteiksim arī jums.

Biezpiena diētas plusi un mīnusi

Biezpienā ir daudz kalcija, fosfora, olbaltumvielu un taukus dedzinošu vielu. Ievērojot biezpiena diētu, tu ne tikai zaudēsi lieko svaru, bet arī nostiprināsi matus, zobus, kaulus un veiksi osteoporozes un citu slimību profilaksi, uzlabosi nervu sistēmas darbību un vielmaiņu.

Tāpat jāatceras, ka kalcija sāļu dēļ biezpiena diētai ir urīndzenošs efekts, tāpēc tās laikā jāseko, lai dienā izdzertu ne mazāk kā 1,5 līdz divus litrus ūdens.

Biezpiena diētu var ievērot ne tikai tievēšanai, bet arī atslodzei uz vienu divām dienām — vielmaiņas uzabošanai un organisma attīrīšanai.

Tomēr jāņem vērā: kā jebkuru citu monodiētu, biezpiena diētu nedrīkst ievērot ilgāk par piecām septiņām dienām!
Jāatceras, ka ekspresdiētai der biezpiens ar tauku saturu 4-5%. Treknāks biezpiens neļaus zaudēt svaru, bet pavisam zems tauku saturs nesniegs organisma normālai darbībai nepieciešamo enerģiju.

biezpiena_dieta1

Biezpiena diētas veidi

Biezpienu liekā svara zaudēšanai var izmanot dažādi. Ņemot vērā organisma īpatnības un apetīti, katrs var izvēlēties tieši to diētas veids, kas vislabāk atbilst personīgajām izjūtām.

Biezpiena diēta tievēšanai Nr. 1

500 g biezpiena un 2 ēdamkarotes kefīra sadala 5 ēdienreizēm. No dzērieniem atļauta glāze mežrozīšu novārījuma, neierobežotā daudzumā – ūdens un zaļā tēja. Ievēro trīs līdz piecas dienas.

Biezpiena diēta tievēšanai Nr. 2

300-500 g biezpiena un 1 l kefīra sadala 5 ēdienreizēm. Kefīra vietā var dzert pienu ar zemu tauku saturu. Ūdens, zaļā vai zāļu tēja — neierobežotā daudzumā. Ievēro trīs līdz piecas dienas.

Biezpiena diēta tievēšanai Nr. 3

Četras ēdienreizes, katrā no tām drīkst apēst 100 g biezpiena kopā ar 1-2 tējkarotēm pārtikas kliju, kas pirms tam pusstundu pārlietas ar karstu ūdeni. Biezpienam drīkst pievienot augļus, ogas un medu. Rītos un vakaros — pa glāzei kefīra vai paniņu. Drīkst cept biezpiena un augļu sacepumus. Ievēro diecas līdz septiņas dienas.