Kas jāzina par lipomu un kāpēc tik svarīga ēdienkarte?

07-04-2018

lipoma


Lipoma ir labdabīgs jaunveidojums, kas veidojas nepareizas tauku maiņas rezultātā ādas dziļākajos slāņos.

Lielākoties tās attīstību veicina pārāk bieža treknas gaļas lietošana uzturā, arī pastiprināta sviedru izdalīšanās no sviedru dziedzeriem.

Galvenokārt šī slimība piemeklē cilvēkus, kuriem ir iedzimta ģenētiska nosliece uz vielmaiņas traucējumiem.

Atbrīvoties no lipomas var tikai ķirurģiskā ceļā. Pēc operācijas obligāti jāparūpējas par profilaksi, jo pretējā gadījumā lipoma radīsies no jauna.

Vairums dziednieku uzskata, ka šo kaiti izprovocē neizteikti aizvainojumi, ka ar to galvenokārt sirgst cilvēki, kas ātri apvainojas par katru nieku. Tāpēc obligāti jācenšas iemācīties piedot un saprast, ka neviens šai pasaulē nav ideāls. Garīgo līdzsvaru noteikti palīdzēs atgūt elpošanas vingrojumi, ko iesaka joga un cigun.

Līdztekus jāparūpējas arī par normālu aknu un liesas darbību.

* Vasarā un rudenī jāēd vairāk sarkanas un melnas krāsas ogas (mellenes, zilenes, meža zemenes, jāņogas, pīlādži u.c.).

* Ziemā, pavasarī un starpsezonu laikā – jālieto šo ogu uzlējumi, novārījumi un kompoti.

Parastās tējas vai kafijas vietā jādzer ārstniecības augu tējas, kam piemīt urīndzenošs un organismu attīrošs efekts.

Jāatturas no to bioaktīvo piedevu un multivitamīnu kompleksu lietošanas, kas satur žeņšeņu, eleuterokoku, Ķīnas citronliānu, salpetreni un citus stimulējošus preparātus.