Baudiet garšīgus makaronus ar savdabīgu niansi – tos pasniedz viegli grilētās piparu pusītēs. Tās ne tikai pasakaini izskatās un garšo, bet to saldums arī ir jūtams visā aromātiskajā mērcē.
SASTĀVDAĻAS
4 porcijas
Sagatavošana 15 minūtes
Termiskā apstrāde 17 minūtes
Katrā porcijā ir • 351kkal • 15g proteīna • 43g ogļhidrātu, no tiem 15g cukuru • 14g tauku, no tiem 7g piesātinātu • 6g šķiedrvielu
150g makaronu
1 mazs cukīni
4 sarkanie romiešu pipari
175g mīkstais siers ar zemu tauku saturu
2 ēdamkarote svaigi sagrieztu maurloku
50g rīvēta parmezāna
1 ēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote paprikas
ALTERNATĪVAS SASTĀVDAĻAS
• Sarkano piparu vietā ņem dzeltenus vai oranžus.
• Izmēģina citas formas makaronus, piemēram, spirāles vai gliemežvākus.
• Parmezāna vietā ņem 100g nobriedušā čedaras, grijēra vai Monterey Jack siera, lai gan tādējādi paaugstināsies tauku saturs.
• Lai palielinātu dārzeņu porciju, 2. solī cukīni pievieno 1 rīvētu burkānu.
• Samazina makaronu daudzumu līdz 75g un pievieno uz pannas 50g saldētu zaļo zirnīšu vismaz uz pēdējām 5 minūtem gatavošanas laika. Pēc zirņu pievienošanas lauj ūdenim atkal uzvārīties.
PAGATAVOŠANA
1. Iepriekš sakarsē grilu līdz karstākajam līmenim. Uzvāra lielu katlu ūdens. Pievieno makaronus, atkal uzvāra un apmaisa. Samazina karstumu, daļēji apsedz katlu un vāra 12 minūtes vai saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma, kamēr makaroni gatavi.
2. Paralēli sarīvē cukīni uz smalkas rīves un gareniski sagriež piparus uz pusēm, izkasot visas sēklas, bet atstājot kātiņus. Sajauc mīksto sieru, rīvēto cukīni un sakapātos maurlokus. Atstāj 1 ēdamkaroti parmezāna citai vajadzībai, atlikušo pievieno maisījumam un noliek malā. Izvieto piparus uz cepampapīra loksnes un grilē ar griezuma vietām uz leju 3 minūtes vai kamēr miziņa sāk ieplaisāt. Apgriež un grilē vēl 3 minūtes, pēc tam pārziež ar eļļu un grilē pēdējās 3 minutes vai kamēr mīksti.
3. Nosusina makaronus, liek atpakaļ katlā un iemaisa siera un cukīni maisījumu. Ar karoti liek makaronus piparos un pārkaisa ar papriku un pietaupīto parmezānu. Liek piparus uz grila vēl uz 5 minūtēm, lai ēdiens viscaur sasiltu un iegūtu kraukšķīgu garoziņu.
ŠEFPAVĀRA PADOMI
! Grilējot pēdējo reizi, ar eļļu pārziestie pipari var piepūsties, bet tie atkal sarausies pēc noņemšanas no grila. Jāuzmanās, lai nepiedegtu piparu miziņas un griezuma vietas.
! Garie romiešu pipari ir pievilcīga alternatīva zvanveida pipariem. Grilēšana pastiprina to aromātu.
SIERS AR ZEMU TAUKU SATURU
Šajā piena produktā ir daudz mazāk tauku nekā standarta mīkstajā sierā, un tas ir vērtīgs proteīna, fosfora, dažu B vitamīnu, cinka, A vitamīna un kalcija avots, kas nāk par labu kaulu veselībai. Trīs porcijas piena produktu ar zemu tauku saturu dienā – papildus šķiedrvielām, augļiem un dārzeņiem bagātai diētai – palīdz samazināt augstu asinsspiedienu un samazina insulta un infarkta risku.