Melleņu un paniņu mafini. Lieliska recepte!

23-03-2018

mafini


6 mafiniem
Sagatavošana 20 minūtes, plus 15 minūtes atdzesēšana
Termiskā apstrāde 25 minūtes
Katrā porcijā ir • 287kkal • 9g proteīna • 52g ogļhidrātu, no tiem 18g cukuru • 6g tauku, no tiem 1g piesātināto • 4g šķiedrvielu

Iepriekš sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C (160°C konvekcijas krāsni), gāze uz 4. Lielā bļodā ieber 100g miltu ar pievienotām piebriedinošām vielām, 1 tējkaroti cepampulvera, ½ rīvētu citrona miziņu un 50g smalka brūnā cukura. Citā bļodiņā sakuļ 1 olu un iemaisa 150ml paniņu un 1 ēdamkaroti saulespuķu eļļas.

Ar lielu metāla karoti viegli iemaisa šķidrās sastāvdaļas sausajās sastāvdaļās. Pieliek 125g dzērveņu.

Ar karoti liek maisījumu sešās mafinu formiņās mafinu paplātē un cep 25 minūtes vai kamēr paceļas un kļūst zeltaini. Paplāti atdzesē 15 minūtes, pēc tam pārliek uz metāla paliktņa.

Padomes
Lieto pienu ar pazeminātu tauku saturu vai liesu dzeramo jogurtu, ja nav pieejamas paniņas.

Mafini saglabāsies svaigi 48 stundas gaisu necaurlaidīgā traukā, bet vislabāk tos ēst uzreiz pēc izcepšanas.