Viegli vistas šašliciņi medus marinādē “Sezonas noslēgums”

06-10-2018

shashliki


Sastāvdaļas
2 vistas filejas
1 sīpols
1 saldais pipars
9 g ķiploka
60 ml šķidra medus
3 ēdamkarotes olīveļļas
60 ml sojas mērces
Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana
Koka iesmiņus uz stundu iemērc aukstā ūdenī.

Vistas fileju sagriež aptuveni 3×3 cm lielos gabaliņos.

Pievieno medu, sojas mērci, maltus melnos piparus un ķiploku. Samaisa.

Pielej eļļu, atkal samaisa. Pārsedz ar vāku un liek ledusskapī uz stundu iemarinēties.

Sagriež saldo piparu un sīpolu gabaliņos, aptuveni 3 cm.

Gaļu un dārzeņus pamīšus ver uz iesmiņiem.

Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 220 C temperatūrā 20 minūtes.

Pasniedz ar dažādiem salātiem un zaļumiem.

Siltākā laikā, protams, cepam brīvā dabā!