Pončiki ar kanēli un muskatriekstu. Mazs gardums pie tējas!

27-09-2018

ponchiki

Sastāvdaļas 35 pončikiem
1 l augu eļļas cepšanai
2 1/4 glāzes miltu
1/3 glāzes cukura
1 ēdamkarote cepamā pulvera
0,5 tējkarotes sāls
0,25 tējkarotes muskatrieksta
1,5 tējkarotes kanēļa
3/4 glāzes piena
4 ēdamkarotes augu eļļas
1 ola, viegli sakulta
1 glāze cukura

Pagatavošana
Kopējais laiks: 50 minūtes

Bļodā sajauc miltus, 1/3 glāzes cukura, cepamo pulveri, sāli, muskatriekstu un 0,5 tējkarotes kanēļa. Pielej pienu, augu eļļu un olu. Visu rūpīgi sajauc.

Fritējamā katlā vai parastā katliņā (labāk šaurā, ar biezu apakšu) sakarsē eļļu.

Karstā eļļā ar tējkaroti vai deserta karoti (ērtāk – ar divām karotēm) liek mīklu.

Apcep no visām pusēm 2-4 minūtes, līdz pončiki vienmērīgi apbrūnējuši.

Nosusina uz papīra dvieļiem vai salvetēm.

Plastmasas maisiņā sajauc cukuru un kanēli. Kamēr pončiki vēl silti, apvārta šajā maisījumā.