Kārtainā spāņu omlete brokastīs. Pamatīga maltīte!

03-02-2018

tortilja


Tortilja ir viens no spāņu virtuves galvenajiem ēdieniem – būtībā tā ir kārtaina omlete ar dažādiem pildījumiem. Pamēģināsim to pagatavot svētdienas brokastīs!

Sastāvdaļas 6 porcijām
12 olas
150 g saldētu zaļo zirnīšu
150 g pākšu pupiņu
150 g šampinjonu
250 g kartupeļu
500 g konservētu tomātu
1 sīpols
Sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1 tējkarote kaltēta oregano
4 ēdamkarotes olīveļļas
Tomātu mērce

Pagatavošana
Sagatavošana: 1 stunda 15 minūtes › Cepšana: 30 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda 45 minūtes

Notīra pupiņas, nomazgā un sagriež 2 cm garos gabaliņos. Zirnīšus un pupiņas atsevišķi novāra sālsūdenī 10 minūtes, ūdeni nolej.

Kamēr vārās, smalki sagriež sēnes – kātiņus noņem un sakapā, cepurītes sagriež plānās šķēlītēs.
Nomazgā un notīra kartupeļus, tāpat sagriež plānās šķēlītēs.

Notīra un sakapā sīpolu.

Pannā sakarsē ēdamkaroti elīveļļas. Cep sēnes aptuveni 10 minūtes, pieliek sāli un piparus.

Pannā iesit 3 olas. Gatavo uz vidējas uguns, kamēr olas savelkas, tad apgriež otrādi un cep zeltaini brūnas. Noņem no pannas un noliek siltā vietā.

Cep kartupeļus un sīpolus vienā ēdamkarotē sakarsētas olīveļļas aptuveni 10 minūtes.

Iesit 3 olas, sakarsē, kamēr olas savelkas. Kartupeļu tortilju liek virsū sēņu tortiljai.

Tādā pat veidā pagatavo tortilju no zirnīšiem un pupiņām, like virsū kartupeļu plācenim.

Katliņā liek konservētus tomātus, pārkaisa ar oregano un sakarsē uz vidējas uguns. Pievieno sāli un piparus.

Gatavo tortilju jeb “omlešu krāvumu” sagriež 6 gabalos un pasniedz ar tomātu mērci.