Tefteļi ar sieru tomātu mērcē. Sākam PU recepšu sēriju!

31-01-2018

tefteli


Vai zini, ko nozīmē PU? Ja neuzminēji, pateiksim priekšā – pareizs uzturs. Receptes, kas atzīmētas ar šiem diviem burtiem, ir īpaši veidotas tiem, kas seko figūrai un svaram. Tām parasti arī tiks minēts kaloriju daudzums 100 gramos ēdiena.

Tefteļi ar sieru tomātu mērcē. 100 gramos – 142,42 kalorijas

Sastāvdaļas
Tefteļiem

— 300-400 g maltas liellopu gaļas
— 1 vidēja lieluma sīpols
— 1 ola
— 0,5 glāzes rīvēta siera (pusciets, ar zemu tauku saturu)
— 2 ķiploka daiviņas
— tavas iecienītākās garšvielas
— piparu maisījums
— sāls

Mērcei
— 1 bundžiņa tomātu savā sulā (700-750 g)
— 2 daiviņas ķiploka
— 1 lauru lapa
— 3 zariņi svaigu diļļu
— piparu maisījums
— sāls
— nedaudz siera
— svaigi zaļumi pēc vēlēšanās

Pagatavošana
Gatavo mērci

1. Uz pannas vai katliņā, kas ieziesta ar lāsīti eļļas, apcep ķiploku, līdz sāk smaržot.

2. Tomātus saspaida, piemēram, ar dakšiņu un pievieno ķiplokiem kopā ar sulu.

3. Uzliek vāku, ļauj uzvārīties, pievieno lauru lapas un veselus diļļu zariņus. Uzliek vāku, ļauj uzvārīties un sautē aptuveni 10 minūtes uz mazas uguns. Aptuveni 2 minūtes pirms šī laika beigām pievieno garšvielas un sāli. Mērci atstāj zem vāka.

Gatavo tefteļus
1. Gaļu samaļ kopā ar sīpolu un ķiploku.

2. Pievieno olu, sieru, piparus, garšaugus un sāli. Visu samaisa.

3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

4. Dziļā cepšanas formā ielej mērci.

5. Ar mitrām rokām veido mazus teftelīšus, aptuveni 20 gramus smagus, liek mērcē nelielā attālumā vienu no otra. Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pēc 15 minūtēm pārkaisa teftelīšus ar sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

Pasniedz, dāsni pārlejot ar mērci un pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Labu apetīti – veselīgas pusdienas gatavas!