Ja gribi zināt visas jogurta sastāvdaļas, pagatavo to mājās. Universāla recepte

19-01-2018

jogurts


Veikalos nopērkams milzum daudz un dažādu jogurtu ar visām iespējamām piedevām. To ir tik daudz, ka pat grūti izvēlēties! Tomēr vislabākais ir dabīgais jogurts, vēl labāk – ja tas pagatavots mājās.

Nepārdzīvo, ja tev nav īpašās gatavošanas iekārtas, ir veidi, kā to paveikt arī bez speciāliem palīglīdzekļiem.

Sastāvdaļas
1 l piena
1 bakteriālā ierauga
Cukurs pēc vēlēšanās

Pagatavošana
Sakarsē pienu un atdzesē līdz 35–40 °С.

Pievieno pienam ieraugu un pēc vēlēšanās nedaudz cukura. Visu rūpīgi sajauc.

Lai pagatavotu jogurtu, var izmantot iekārtu jogurta raudzēšanai, katliņu vai jebkuru citu trauku ar vāku.

Mēs lietojām termosu. Ielej iegūto maisījumu termosā, cieši aizvāko un satin pledā vai pārsegā. Pēc 7-12 stundām mājas jogurts gatavs!

Vēl viens paņēmiens: pārlej pienu ar ieraugu māla traukā, pārsedz ar polietilēna plēvi, noliek siltā vietā un pēc 8-9 stundām bauda gardu jogurtu.

Mājās gatavoti skābpiena produkti ir ļoti veselīgi! Ja vienreiz izmēģināsi pagatavot jogurtu pati, visticamāk, gribēsi tā darīt vienmēr.