Sastāvdaļas
● 4 tases vārītu rīsu
● 100 g rīvēta mocarellas sierra
● 100 g kubiņos sagriezta šķiņķa
● 1 rīvēts burkāns
● 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu
● 2 olas
● 1 tase piena
● 150 g krēmsiera
● 1 tase rīvēta parmezāna
● sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
1. Bļodiņā sajauc rīsus, mocarellu, šķiņķi, burkānus un pētersīļus.
2. Ieziež cepšanas formu ar eļļu.
3. Sablendē olas, pienu, krēmsieru, rīvēto sieru, sāli un piparus.
4. Pārlej rīsus un cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes, līdz sacepums kļuvis zeltaini brūns.
Viss ir tik vienkārši, ka pat vīrs tiks galā ar šī lieliskā sacepuma pagatavošanu, ja tu aizkavēsies darbā. Sastāvdaļas var brīvi varēt. Piemēram, rīsus var aizvietot ar kartupeļiem vai griķiem, šķiņķi ar vistas gaļu vai cūkgaļu.