Kazeņu pīrāgs mājas gaumē

26-07-2017

pirags


Nepieciešams: 1,5 glāzes miltu, ½ glāzes krējuma, 100 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, 1,5 ēdamkarotes pūdercukura, ¼ tējkarotes pārtikas sodas, tējkarote citrona sulas, 1,5-2 glāzes kazeņu ogu.

Mīkstu sviestu sajauc ar krējumu, tad iemaisa miltus un pievieno sodu. No iegūtās mīklas izveido bumbu un uz 25-30 minūtēm ieliek ledusskapī.

Pēc tam no atdzesētās mīklas nelielu daļu atdala, bet no atlikušās izrullē plāceni, lai tas būtu lielāks par pašu lielāko pannu.

Pannu uzkarsē un ieziež ar sviestu vai margarīnu, tad tajā ieklāj izrullēto mīklu, lai maliņas paliktu atliektas uz augšu.

Sausas iepriekš nomazgātas ogas uzber mīklai, apkaisa ar pūdercukuru un apslaka ar citronu sulu. No atlikušās mīklas izrullē tievas desiņas un restīšu veidā uzliek uz ogām. Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai.