Piedāvājam lielisku aukstās uzkodas recepti – to var dēvēt gan par ruleti, gan auksto gaļu. Lieliski iederas svētku ēdienkartē, labi noder brokastu sviestmaizēm: sātīgi, garšīgi, oriģināli!
Mājas rulete noteikti izdodas gardāka par veikalā nopērkamo, bet pats galvenais – tu skaidri zini visas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas
1,3–1,5 kg vistas gaļas
100 g notīrītu valriekstu
30 g želatīna
2 daiviņas ķiploka
Sāls, garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos, liek čuguna katlā vai pannā ar biežu apakšu. Nepievieno nekādas taukvielas, uzliek vāku, uz mazas uguns sautē vistu savā stilā. Pievieno nedaudz sāls un piparu. Sautēšana aizņems aptuveni 35–45 minūtes.
Siltā ūdenī, sekojot norādījumiem uz iepakojuma, izšķīdina želatīnu.
Sautējot radušos buljonu ielej citā traukā. Gaļai ļauj atdzist, pēc tam atdala to no kauliem, ja tādi ir.
Sajauc izkausēto želatīnu ar buljonu. Riekstus viegli apcep uz pannas un sasmalcina veidā, kas tev ērtāks.
Pievieno riekstus gaļai un saspied presē ķiplokus, nogaršo, pēc vajadzības pievieno sāli un garšvielas, pielej buljonu ar želatīnu. Liek atdzesēties.
Ņem tīru plastmasas pudeli, nogriež kakliņu un pilnībā piepilda ar atdzisušo maisījumu. Pudeli liek ledusskapī uz vairākām stundām, līdz rulete pilnībā sastingusi. Kad tas noticis, izņem no pudeles, rūpīgi pārgriežot pudeli.
Recepti var dažādot, pievienot apceptus sīpolus, burkānus un konservētu kukurūzu vai zaļos zirnīšus. Tāpat var aizstāt vistas gaļu ar liellopa vai cūkgaļu (tādā gadījumā sautēt vajadzēs ilgāk).
Ciemiņi būs sajūsmā! Priecāsies arī draugi, ja padalīsies ar šo recepti.
Tas nav galerts?