Pikantie salāti, pildīti pipari, dārzeņu maisījums. Piecas receptes ziemas krājumiem

01-09-2020

darzeni

Salātus izmanto gan kā patstāvīgu ēdienu, gan arī kā piedevu citiem ēdieniem. Ja salātus pareizi sagatavo, tie ir neizmērojama vitamīnu krātuve. Turklāt rudens, kad ir daudz dārzeņu, augļu un citu labumu, ir īstais laiks sagatavot krājumus ziemai. Piedāvājam piecas veselīgu, gardu salātu receptes. Sagatavojot šīs uzkodas, varēsiet piepildīt pieliekamo visai ziemai!

Pikantie salāti

Pikantie

Izvēlas zaļo piparu pākstis un tikpat daudz vidēja lieluma tomātus, tos rūpīgi nomazgā. Atsevišķā traukā sīki sagriež svaigos kāpostus, kubiņos vai šķēlītēs – selerijas, burkānus, pētersīļus, pieber šķipsniņu malto melno piparu.

Sagrieztās piparu pākstis un tomātus ievieto stikla traukā, virsū uzber sakņu maisījumu, pārlej ar aukstu ūdeni un tā atstāj kādu laiku nostāvēties, pēc tam ūdeni nolej un pievieno marinādi, kas pagatavota vienādās daļās no ūdens un galda etiķa.

Uz 1 l marinādes nepieciešama 1 tējkarote sāls, cukurs pēc garšas. Etiķūdeni uzvāra, atdzesē un pārlej dārzeņiem. Trauku cieši aizvāko un novieto vēsā telpā.

Ja šos pikantos salātus gatavo ilgākam laikam, tie jākarsē, tāpat kā konservējot gurķus.

Lasīt tālāk: 1 2 3 4 5