Sastāvdaļas
Ķiploki – cik vēlies!
Sālījumam (uz 1 l ūdes)
80 g sāls
Upeņu, ķiršu, mārrutku lapas
Svaigi diļļu zaļumi
Pagatavošana
Ķiploku galviņas sadala daiviņās, notīra un liek iepriekš sagatavotās, sterilizētās, sausās burciņās.
Ķiplokiem pievieno nomazgātas un nosusinātas upeņu, mārrutki, ķiršu lapas un diļļu zaļumus.
No ūdens un sāls pagatavo sālījumu, izšķīdinot sāli ūdeni (vārīt nevajag!) un ar to pārlej ķiplokus un zaļumus burkās.
Burkas pārsedz ar marli, apsien ar diegu un atstāj istabas temperatūrā 5 dienas.
Kad šis laiks pagājis, pārliek burciņas vēsā vietā, piemēram, pagrabā.
Ja pagatavotais daudzums ir neliels, 1-2 burciņas var ielikt ledusskapī.