Kartupeļu ligzdiņas ar sieru. +Desmit citi gardi kartupeļu ēdieni

14-02-2018

thumb1-840x440

Ja pāri palikusi vakardienas kartupeļu biezputra, var pagatavot vienkāršu, bet interesantu ēdienu. Vai arī kartupeļus var novārīt ar rezervīti, jau plānojot šī gardā ēdiena pagatavošanu nākamās dienas vakariņās.

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļu
1 ēdamkarote sviesta
200 g šampinjonu
50 g cietā siera
Malti melnie pipari pēc garšas
2 olas
100 ml piena
1 sīpols
Sāls pēc garšās
2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas

Pagatavošana

1. Novāra kartupeļus sālsūdenī, pēc tam pagatavo biezputru, pievienojot sviestu un siltu pienu. Pievieno olas, sāli un piparus, visu samaisa. Ļauj kartupeļiem nedaudz atdzist, lai būtu ērti ar tiem strādāt.

2. Sēnes notīra, sagriež plāksnītēs, sīpolus kubiņos. Sakarsē pannu un uzlej saulespuķu eļļu, apbrūnina sīpolus, pievieno sēnes. Maisot apcep sēnes, līdz gatavas, pieber sāli un piparus.

3. Pannu izklāj ar cepampapīru. Ar konditorejas maisiņa vai vienkārši maisiņa ar nogrieztu stūri palīdzību izspiež biezeni uz pannas, veidojot ligzdiņas.

4. Liek ligzdiņās pildījumu, pārkaisa ar cieto sieru. Liek pannu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, uz 15 minītēm.

Pasniedz karstas. Ēdiens ir ļoti sātīgs, tāpēc to pasniedz ar dārzeņiem un zaļumiem. Labu apetīti!

CITI INTERESANTI KARTUPEĻU ĒDIENI

1.KĒKSU FORMIŅĀS CEPTI KARTUPELĪŠI

2.KRAUKŠĶĪGĀ KARTUPEĻU OMLETE

3. ZELTAINI BRŪNS KARTUPEĻU SACEPUMS AR VISTU UN SIERU

4. KARTUPEĻI FRĪ, CEPEŠKRĀSNĪ GATAVOTI

5. KARTUPEĻU IESMIŅI PĀRIS MINŪTĒS

6. KRĀSNĪ CEPTS KARTUPELIS “AKORDEONS” AR SIERU UN ŠĶIŅĶI

7. KOMPAKTAIS KARTUPELIS AR SIERU

8. CEPTI KARTUPEĻI AUSTRĀLIEŠU GAUMĒ

9. KARTUPEĻI MUNDIERĪTĪ AR SLEPENO SASTĀVDAĻU

10. KARTUPEĻU UN BEKONA ŠAŠLIKS