Biezpiena pončiki desmit minūtēs. Vērts izmēģināt šo receptīti!

02-01-2018

ponchiki1


Sastāvdaļas
1 ola
5 tējkarotes (50 g cukura)
250 g trekna biezpiena
5 ēdamkarotes (150 g) kviešu miltu
1 pilna tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote malta kanēļa
Pūdecukurs apviļāšanai
Eļļa dziļajai cepšanai

Pagatavošana
1. Biezpienu izberž caur metāla sietu, lai nebūtu kunkuļu. Miltus ar cepamo pulveri iesijā bļodā.

2. Olu sakuļ putās ar cukuru un kanēli, pievieno biezpienu, miltus ar cepamo pulveri un iemaisa mīklu. Uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, izrullē mīklu desiņā, sagriež nelielos, valrieksta lieluma gabaliņos un piešķir tiem bumbiņas formu.

3. Dziļā katlā sakarsē eļļu līdz 160-180 С , un liek tajā pončikus pa nelielām porcijām. Kad tie uzpeld un kļūst zeltaini brūni, izceļ ar putu karoti no eļļas un kārto uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar jebkuru ievārījumu, deserta mērci vai medu.