Banānu siera kūka ir deserts, kuru vislabāk pasniegt tieši aukstu. Tas ir burvīgs deserts ar zemu kaloriju saturu, kas burtiski nekad neapnīk, jo recepti iespējams dažādot, pievienojot dažādus riekstus un žāvētus augļus.
Sastāvdaļas
500 g biezpiena ar pazeminātu tauku saturu
5–6 banāni, vislabāk ļoti gatavi
2 ēdamkarotes miltu
1 ola
Pagatavošana
Biezpienu sablendē vai izberž caur sietiņu. Banānus sablendē vai saspaida ar dakšiņu.
Pie biezpiena un banānu masas pievieno olu un miltus, pagatavojot mīklu.
Var pielikt nedaudz vaniļas aromātam vai arī rozīnes bagātīgākai tekstūrai.
Formiņu ieziež ar sviestu, viegli pārkaisa ar miltiem, liek mīklu formā un cep pīrāgu 30 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Ja siera kūka šķiet nepietiekami salda, var pārliet ar karameli vai iebiezināto pienu, bet tikpat labi garšo arī bez tā: smalkais aromāts un maigā banānu garša tā var pazust.
Gatavo kūku var rotāt ar banāna gabaliņiem vai svaigām ogām.
Izmēģini jau šodien un padalies ar draugiem. Izdodas gardi un nekaitē figūrai!
bananu-siera kukai pazudis siers kadu un kad japievieno
gan jau garda
Kāds siers?